10 opmerkingen tijdens je zwangerschap die je niet wilt horen

0
483

Inmiddels ben ik bijna 19 weken zwanger van ons 2e prinsesje, en ik moet zeggen dat de opmerkingen tot nu toe erg mee vallen, de enige opmerking die ik laatst gehad heb is: is dat niet erg kort op elkaar? (Lizzie is nu 1,5 en is op 1 maand na 2 jaar voor de baby komt), tsja ik denk dat meningen daarover verschillen, ik vind het een mooi leeftijdsverschil, maar dat heb je niet altijd voor het zeggen. Zwanger zijn is geweldig, het is een speciaal gevoel die iemand anders nooit zal voelen (niet zoals jij het voelt althans), er groeit een mini-mensje in jouw buik, als je daarover nadenkt is dat echt heel erg bijzonder, ik heb het er bijna nog dagelijks over ‘toen Lizzie in mijn buik zat, toen deed ze dit en dat’. Opmerking 1 – Weet je zeker dat het er maar één is? Ik heb deze opmerking zelf nog niet gehad gelukkig, maar ik heb nu al zo’n dikke buik dat ik hem wel kan verwachten, en ja het is er echt maar één! Opmerking 2 – Geniet nog maar even van het samen zijn. Ehm, wij zijn al eventjes niet meer samen, maar we genieten er niet minder om. Lizzie maakt ons compleet, en met ons 2e prinsesje zullen wij nog meer compleet zijn. Opmerking 3 – Daar gaat je nachtrust Ook dat went vanzelf, ik moet zeggen we hebben met Lizzie echt geen klagen gehad, vanaf 10 weken heeft Lizzie altijd doorgeslapen s’nachts, alleen als ze tandjes kreeg of ziek was werd ze wel eens wakker. Hoe dat straks met de 2e gaat weten we natuurlijk niet, ieder kindje is verschillend, maar ook dat gaat goedkomen. Opmerking 4 – Nu moet je ook voor 2 eten Ja, daar kan ik niets anders van maken, ik heb echt dubbel zoveel trek, het moet er straks allemaal ook weer af, ja ik weet het, maar dat zie ik dan wel weer :). Opmerking 5 – Dat mag je gewoon eten hoor Als ik iets irritant vind is dat het wel, mensen die denken alles te weten, het is al jaren bekend dat je beter geen filé, biefstuk en ander rood vlees etc. kan eten, vroeger werd het wel gewoon gegeten, maar ja alles is veranderd en er word volgens mij niet voor niets voor gewaarschuwd. Ik kijk in ieder geval wel uit met wat ik eet, en dat moet gewoon gerespecteerd worden. Opmerking 6 – Ik heb dit nog wel voor je liggen Ik heb van het begin af aan gezegd ik wil niets hebben wat van iemand anders is geweest, ik wil alles lekker nieuw en fris kopen voor Lizzie, het was ons eerste kindje en dat wilde ik gewoon meteen goed doen (niet dat 2e hands spullen niet goed zijn hoor!). Nu Lizzie wat ouder is, krijg/koop ik wel 2e hands dingen zoals speelgoed, daar is niets ergs aan, en Lizzie is er blij mee. Maar ook nu ik zwanger ben van de 2e is het wel onzin om alles nieuw te gaan kopen, aangezien Lizzie ook nog jong is en het allemaal nog niet zo oud is. Opmerking 7 – Het is maar 9 maanden gelukkig Niet in alle gevallen is het ‘maar’ 9 maanden, bij Lizzie genoot ik met volle teugen van de zwangerschap en kreeg ik rond de 15 weken bekkenklachten en had ik last van een extreem lage bloeddruk waardoor ik steeds flauw werd, ondanks dit genoot ik er gewoon enorm van. Nu inmiddels bijna 19 weken zwanger maar al sinds 11 weken extreem veel bekkenpijn, dubbel zo erg als bij Lizzie, hierdoor geniet ik er toch veel minder van en heb ik soms zoiets van is het al December. Maar ondanks dat is het wel een heel mooi iets en een gave om zwanger te mogen zijn. Opmerking 8 – Ga je borstvoeding geven? Nee, alsof borstvoeding vanzelfsprekend is. Maar nee ik vind een gewone papfles geven net zo lekker en ik ben er zelf ook groot mee geworden en Lizzie ook, helemaal prima :). Opmerking 9 – Zie je op tegen de bevalling? Ondanks dat mijn eerste bevalling echt een hel was, ik zal je de details besparen, zie ik absoluut niet op tegen de 2e bevalling, dat is het mooie van het lichaam van een vrouw, we zijn ervoor gemaakt, niet dat het allemaal vanzelfsprekend gaat, maar laten we eerlijk zijn, als een man moet bevallen dan vergaat de wereld, hihi :). Opmerking 10 – Hoe is het met je buik? Dit is toch echt wel de meest irritante vraag, of eigenlijk is het vaak geen vraag meer want mensen durven echt gewoon je buik aan te raken zonder te vragen. Sorry hoor, maar het is ‘mijn’ buik.   Heb je nog aanvullingen? Plaats ze in een reactie, ik ben erg benieuwd.

DELEN

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER