5x vervelende zwangerschapskwaaltjes

0
503

Niets vervelender dan dat, de vreugde van de zwangerschap, maar dan de vervelende zwangerschapskwaaltjes, bijna iedere zwangere vrouw heeft ermee te maken. Ik heb de 5 meest voorkomende op een rij gezet. Zelf ben ik voor de tweede keer zwanger van een meisje, en wist van te voren al dat ik bekkeninstabiliteit zou krijgen en dat het wat heftiger was dan bij de eerste zwangerschap, maar wat ik niet wist is dat het zo heftig was dat ik afentoe als een pinguin door de kamer loop (hihi). Naast de bekkeninstabilteit en een bloeddruk van 105/52 heb ik nu ook een voorliggende placenta, waarvan ik mag hopen dat die heel snel omhoog gaat anders word de baby vroeger gehaald d.m.v. een keizersnede, dat probeer ik dus echt te voorkomen ookal kan ik er zelf niets aan doen, maar op nummer 1 staat toch echt wel de gezondheid van de baby, dus als het niet anders is dan is het niet anders. 1.misselijkheid Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt wel blij ben dat ik het eerste trimester voorbij ben, jeetje wat is dat vervelend misselijk zijn en een dreumes van 1,5 met een poepbroek s’morgens om 7 uur. 2.harde buiken Het gevoel alsof je buik ontploft, ja dat noemen ze een harde buik ofwel een oefenwee. Meestal voel je dit pas aan het einde van de zwangerschap, maar wanneer je iets teveel gedaan hebt kan het ook al eerder zijn dat je een harde buik hebt. Ik heb het meestal als ik mijzelf even te druk heb gemaakt. 3.rugpijn/bekkeninstabilteit Je word wat zwaarder, je lichaam maakt zich klaar om te gaan topsporten, ja echt een bevalling is topsport! de meeste zwangeren hebben wel rugpijn, maar bekkeninstabiliteit is toch weer wat heftiger, wanneer je pijn vanuit je rug doorstraalt naar je stuitje, billen of schaambeen dan heb je grote kans dat je bekkeninstabiliteit hebt, echt zeer pijnlijk en vervelend! 4.¬†duizeligheid Ze zeggen dat het vaak voorkomt bij zwangeren, een dalende bloeddruk waardoor je je licht in je hoofd kan voelen en duizelig word. Een goede tip die ik tegenkwam, vertel altijd dat je zwanger bent en je duizelig kan worden, wanneer je dan echt flauw valt mag je absoluut niet op je rug gelegd worden, hierdoor kan de baby zuurstof tekort krijgen. 5.bandenpijn Een stekende pijn in je buik, wanneer je nog niet eerder zwanger bent geweest kan dit best even schrikken zijn, maar in de meeste gevallen hoef je je geen zorgen te maken, en is het gewoon het groeien van je baarmoeder en de banden waaraan de baarmoeder hangt, want tja je baarmoeder wordt echt zwaarder. Vaak voel je deze pijn ook als je naar het toilet bent geweest, je blaas is leeg en je baarmoeder heeft even geen steun meer. Zo zijn er nog wel meer zwangerschapskwaaltjes, maar dit zijn de meest voorkomende kwaaltjes. Heb jij ook last van zwangerschapskwaaltjes? Laat het even weten in een reactie.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER