Dagje weg, wat neem je mee met een peuter

0
341

Inmiddels is Lizzie 1,5 en heb ik eigenlijk de luiertas opgeruimd voor haar zusje alvast, dit wil niet zeggen dat Lizzie geen tas meer heeft, maar ik heb de ‘baby’ tas verruild voor een rugtas en wel van Woezel en Pip, en trots dat ze erop is! In deze tas zitten eigenlijk de standaard dingen zoals pampers, billendoekjes, een beertje, een koekje, een spuugdoekje en een flesje drinken. Lizzie met tas Als we een dagje weg gaan dan heb ik natuurlijk niet genoeg aan een paar pampers 1 beertje, 1 koekje en 1 flesje drinken, ik ben altijd goed voorbereid en neem eigenlijk altijd veel te veel mee, maarja liever te veel dan te weinig :).

Checklist dagje weg :

 • Grote fles water / diksap
 • Nieuw pak pampers
 • 2 setjes kleding zomers en winters
 • Al haar beertjes (stuk of 5)
 • iPad zodat ze tekenfilms kan kijken
 • Wat speelgoed
 • Brood met beleg alvast in stukjes gesneden in een broodtrommeltje
 • Koekjes
 • Fruithapjes
 • Danoontjes
 • Slabbetjes en spuugdoekjes
 • Zetpil en koortsthermometer
 • De buggy met een deken zodat ze ook kan slapen

Aangezien Lizzie nog niet alles mag eten, zorg ik er meestal wel voor dat ik iets bij me heb, als we bijvoorbeeld een dagje op visite gaan neem ik een ingevroren maaltijd mee, ik bewaar vaak als we bijvoorbeeld slabonen of verse wortelen eten een portie en vries dat in, ik ben namelijk geen Olvarit groente fan, en Lizzie ook niet :), ook maak ik in principe iedere dag vers fruit voor haar klaar maar als we een dagje weg gaan wil ik nog wel eens een potje fruit meenemen. Qua koekjes krijgt ze of een Liga voor 12+ of een Nijntje biscuit 12+ deze kan ze lekker weg eten en verkruimelen in haar mondje zodat ze niet zo snel stikt, een hele geruststelling voor mama :), ik neem altijd een grote fles water mee en kan dat dan mengen met diksap, ook krijgt ze gewoon water tussendoor. Meestal als we weg zijn heb ik altijd nog wel iets van oja dat had ook mee gemoeten! Herken jij je in dit verhaal? Heb je aanvullingen? Reageer dan hieronder.

DELEN

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER