Emy van Emylife.nl lees alles over haar zwangerschap

0
885

Voor een nieuwe rubriek op mijn blog ging ik op zoek naar zwangere vrouwen die hier graag iets over wilden delen. Ik kwam onder andere in contact met Emy Dirks van emylife.nl in dit interview verteld zij alles over het verloop van haar zwangerschap.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Emy Dirks, ik ben 33 jaar en ik woon samen met mijn man in Hilversum. Vorig jaar vierden wij ons 10-jarig jubileum en zijn we in de zomer getrouwd op het strand van Zandvoort. Typisch Emy: Vrolijk, positief, impulsief, hou van gezelligheid, reizen, eten, schrijven, lezen en dansen.

Hoeveel weken ben je zwanger?
37-weken van onze eerste. Tussen nu en 5 weken kan het dus gaan gebeuren. Spannend!

Hebben jullie al een geslachtsbepaling gehad? Zo,ja wil je kwijt wat het geslacht is. Zo, nee gaan jullie de geslachtsbepaling nog doen?

Ja met 17-weken hebben wij een geslachtsbepaling echo gehad. De kleine was eigenwijs en draaide ons steeds de rug toe. Maar voor 90% kon z eons vertellen dat het een jongen is. Tijdens de 20-weken echo kregen wij hier de bevestiging op.

Hoe ontdekte je dat je zwanger bent?
Door mijn onregelmatige cyclus, deze varieerde tussen de 28 en 34 dagen, was het lastig om het moment te kiezen voor een zwangerschapstest. Maar op een nacht lag ik in bed en kreeg ik sterk het gevoel dat ik een test moest doen. Ik heb toen gewacht tot de volgende ochtend omdat mijn man dan ook wakker zou zijn. Ik deed de test en er was direct een kruisje zichtbaar.

Hoe verloopt je zwangerschap? (heb je last van zwangerschapskwalen, gaat het niet helemaal zoals gepland etc.)
Ik heb heel erg mazzel met mijn zwangerschap, aangezien ik niet echt ergens last van heb gehad. Geen typische zwangerschapskwalen in het eerste trimester. Ja, ik was soms wat weeg op mijn maag, maar dan moest ik gewoon iets eten. Het 2e trimester verliep ook gewoon goed. Sinds week 33 krijg ik wat meer kwaaltjes, zoals dingen vergeten, huilen om tv-programma’s, opgezette voeten, pijn in vingers en knieën en heel snel moe.

Heb je verslavingen door de zwangerschap? Zo,ja benoem ze.
Eerste 12 weken veel smoothies en yoghurt. Daarna periode van patat, een periode chocolade en nu banana milkshake.

Zie je op tegen de bevalling? Kun je uitleggen waarom wel/niet?
Niet echt eigenlijk. Voor ik zwanger was leek me dit erg eng. Maar nu niet meer. Ik laat het over me heen komen. Miljoenen vrouwen zijn mij voorgegaan. En ik heb me goed voorbereid met zwangerschapsyoga en een cursus samen bevallen met mijn man. Je weet toch niet van te voren hoe je bevalling gaat verlopen. Dus ik geef me er maar aan over.

Heb je verder nog tips om mee te geven aan zwangere vrouwen?
Als je kan probeer zoveel mogelijk actief te blijven, qua beweging als in je social leven. Zwanger zijn is (als je geen lichamelijke klachten hebt) een mooie periode. Geniet da nook van je zwangerschap, van alle kleine momenten zoals de eerste keer je baby voelen en betrek je partner hier ook bij. Je bent samen zwanger, niet alleen. En geniet nog even extra van elkaar. Nu ben je nog met z’n tweetje, straks ben je voor altijd met kind(eren).

Meer verhalen van Emy kun je lezen op haar eigen blog Emylife.nl. Wil jij ook jouw verhaal kwijt? Mail naar info@mamaslifestyle.nl

DELEN

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER