Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

0
610

Voor vele vrouwen een lastige vraag, kies je voor je eigen vertrouwde omgeving, of voor het veilig in het ziekenhuis bevallen? Zelf koos ik bij Lizzie voor het bevallen in het zogeheten ‘Kraamhotel’, hierbij zou ik een huiskamer met bed etcetera toegewezen krijgen, helaas verliep de bevalling helemaal anders dan gepland, en werd het de medische ‘verloskamer’, koud en kil dat is het zeker, veilig? Voelde ik me niet, waarom? Lees het in mijn bevallingsverhaal!

Wat ik koos voor de 2e bevalling?

In principe wil ik weer proberen om in het kraamhotel te bevallen, helaas heb je dit in veel gevallen niet voor het zeggen, zoals dat ook bij Lizzie mis ging. Nu weet ik het absoluut niet hoe het gaat verlopen, ik heb een voorliggende placenta waardoor ik niet weet op welke manier de bevalling gaat verlopen, als de placenta bij 30 weken nog niet omhoog is gegaan word de baby ter wereld geholpen via een keizersnede, nu zou je denken, niets mis mee toch?

Zelf vind ik het heel naar als dat zou gebeuren, we weten vrijwel zeker dat dit de laatste zwangerschap is omdat mijn lichaam de bekkenpijn niet meer kan verdragen bij een 3e zwangerschap. Oke dan is er nog niets mis met een keizersnede toch? Nee in principe niet, zolang het kindje maar gezond is, maar ik wilde zo graag nog een keer meemaken hoe het is om een bevalling zelf op gang te laten komen en gewoon de natuur zijn gang te laten gaan, bij Lizzie is dit helaas ook niet gelukt omdat ik al een week weeen had die maar niet doorzette in een bevalling.

Mocht de placenta wel omhoog gaan en ik wel op de natuurlijke weg mag bevallen dan kies ik weer voor het kraamhotel, het lijkt me heel erg fijn om daar te bevallen, omdat je toch dat ‘huiskamer’ gevoel hebt. Mijn ideale bevalling verloopt zonder pijnstilling, en ik hoef niet meer zo lang te persen als bij Lizzie waarna het kindje nog steeds niet geboren werd.

Wat is jouw ideale bevalling? En waar koos/kies jij voor?

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER