Top 10 beste gratis WordPress blog themes

1
1044

De meeste blogs zijn gemaakt met WordPress, zo ook mijn blog, voorheen gebruikte ik altijd gratis blog thema’s, maar inmiddels maak ik gebruik van een premium thema genaamd ‘Hamlet’, toch was ik altijd erg tevreden over de gratis thema’s, daarom heb ik een top 10 van de beste thema’s gemaakt.

 

olsen_light_830x465
1. Olsen Light; echt stipt op nummer 1 staat dit thema, licht in gebruik en maakt je website absoluut niet trager, hij is makkelijk in beheer en ziet er mooi fris uit en met een beetje HTML/CSS kennis kun je alles aanpassen wat je maar wilt. Het thema is overigens ook in de PRO versie te koop mocht je alle features willen gebruiken.

screenshot

2. Savile Row; een thema met veel mogelijkheden, zo kun je naast een blog ook een webshop maken met dit thema.

screenshot (1)

3. Photoblogger; heb je een blog omdat je fotograaf bent? Dan is dit het perfecte thema voor jou, ontwikkelaar Michael van den Berg ontworp het thema photoblogger speciaal voor jawel foto bloggers.

screenshot3

4. Viralblog Lite; dit thema is nog vrij nieuw op de markt, wanneer je veel blogs post dan is dit een mooie thema om al je artikelen te showen, en genoeg ruimte voor advertenties :), er is ook een PRO versie te koop.

screenshot (4)

5. CleanBlogg; als je van simpel houd is dit een geschikt theme voor je blog, omdat het thema simpel is, is hij ook Google vriendelijk.

screenshot (5

6. Blogim; een vergelijkbaar simpel thema als CleanBlogg is Blogim, het thema is makkelijk te beheren en geschikt voor bloggers, internet marketeers, nieuws websites etcetera.

screenshot (6)

7. Smallblog; plaats je niet zoveel artikelen? Dan is Small Blog wellicht iets voor jou, een simpel maar modern thema met alles wat je nodig hebt.

screenshot (7)

8. MH NewsMagazine; transformeert je blog in een echte nieuws website, MH NewsMagazine is een modern en flexibel nieuws thema, tevens is er ook een PRO versie te koop.

screenshot (8)

9. Boston; is een licht thema ontworpen voor bloggers, het is een beetje vergelijkbaar met enkele eerder genoemde thema’s in dit artikel, maar heeft net iets meer features, daarnaast is ook hier een PRO versie van te koop.

screenshot (9)

10. Wanderlust; oorspronkelijk is dit thema ontworpen voor reis bloggers, maar uiteraard met een beetje WordPress kennis kan je het thema zo omzetten naar een design waar jij tevreden mee bent. Je kunt met de standaard editor eenvoudig de homepage indeling aanpassen en de kleuren aanpassen.

Uiteraard zijn er meerdere thema’s gratis verkrijgbaar, waaronder de serie van WordPress zelf TwentyFifteen, TwentySixteen etcetera. En kun je ook andere niet speciaal voor bloggers thema’s zelf omtoveren. Heb je hulp nodig? Dan kun je ook contact met mij opnemen via mijn Webdesign & Marketing bureau Lizzmedia via e-mail: info@lizzmedia.nl

 

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER