Hoe ook jij een productieve dag kunt hebben met kinderen

0
412

Ik had niet verwacht dat mijn leven zo druk zou worden met een eigen bedrijf en gezin, laatst heb ik een pauze genomen en even mijn bedrijfsactiviteiten gestaakt, zo kon ik voor mezelf bepalen wat ik wel en niet meer kon doen en hoe ik de dingen moest aanpakken, ik heb daarom een aantal tips opgeschreven zodat ook jij productief kan zijn met een gezin om je heen. Vanaf December hebben we er nog een prinsesje bij en ik heb echt geen idee hoe het zal gaan verlopen, ik laat het maar gewoon op me af komen.

Plannen, plannen en nog eens plannen

Het lijkt alsof je niets kunt plannen wanneer je een gezin hebt, maar dat is niet helemaal waar, sinds ik aan het schrijven en plannen ben lukt het mij veel beter om me aan de deadlines te houden, koop een agenda of in mijn geval heb ik een desk planner bij de Action gekocht, hierin schrijf ik mijn afspraken, blog deadlines en klant deadlines op.

Stel een deadline voor jezelf op

Lizzie is nu ruim 1,5 en slaapt alleen s’middags nog een uurtje of 2 รก 3, ik probeer dan zoveel mogelijk te doen, zo werk ik dan voor Lizzmedia aan mijn klanten, want bloggen kan ik ook s’avonds lekker op de bank doen. Probeer dus voor jezelf een deadline te maken, in de uurtjes dat je kindje slaapt kun je heel veel doen. Het huishouden zoals de was en schoonmaken doe ik altijd gezellig met Lizzie samen, ik probeer zoveel mogelijk dingen samen met haar te doen om zoveel mogelijk tijd met haar door te brengen, ook al werk ik niet buiten de deur.

Start altijd met de lastigste klusjes

Het helpt enorm als je met het lastigste begint, wanneer je dat af hebt heb je een enorm voldaan gevoel. Ook al heb je dan niet veel tijd meer over voor iets anders, maar dat ene lastige klusje wat maar bleef liggen heb je toch mooi maar even afgemaakt!

Denk aan je rust

Als Lizzie een dagje bij oma is, of als Gerard thuis is, dan kan ik natuurlijk veel meer doen dan normaal, en dan ga ik ook echt door zonder pauze te nemen, dit is heel fout natuurlijk! Zo had ik gisteravond zere ogen en hoofdpijn van het computer scherm, dat je dus na 2 uurtjes werken even een kwartiertje rust neemt is niets mis mee! Je hoeft dan niet op de bank te gaan liggen ofzo, ook al klinkt dat wel aanlokkelijk :), maar ga even wasgoed vouwen ofzo :).

2 weekjes terug hadden we samen besloten dat we Lizzie 1,5 dag per week naar het kinderdagverblijf zouden brengen, maar gister kwam ik daar echt op terug, sommige moeders hebben helaas geen keuze, maar ik vond het idee dat ze daar moet slapen en eten enorm naar! Wat wij wel hebben besloten lees je in een volgend blog artikel! ๐Ÿ™‚

Heb jij nog meer tips om productief te zijn met een gezin?

DELEN

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER