Samen slapen met je baby, wel of niet doen?

0
318

Ik lees het heel vaak dat ouders samen slapen met hun baby, de meningen zijn er over verdeeld, de een zegt nee niet doen het is gevaarlijk of je baby wilt niet meer op zijn of haar eigen kamertje slapen, en de ander zegt ja heerlijk en nee hoor het kan geen kwaad. In dit artikel lees je hoe ik er zelf over denk. Toen Lizzie nog maar een paar dagen oud was sliep ik regelmatig met haar, maar dan wel op het kraambed in de woonkamer of op de slaapkamer maar wel wanneer Gerard in de buurt was om het in de gaten te houden, ik vind het zelf namelijk best wel gevaarlijk, maar genoot er wel altijd van om nog even dat gevoel vast te houden van toen ze in mijn buik zat. Later toen ze ouder was heb ik haar nog wel vaak op ons bed laten slapen om haar ook aan een andere omgeving te laten wennen, en vaak ging ik dan even naast haar liggen, maar viel nooit in slaap daar zorgde ik wel voor. Wat ik dan wel deed is s’avonds als ze haar laatste fles kreeg om 22.00 dan gaf ik die lekker op ons bed, liet ik haar een boertje geven en viel daarna samen met haar in slaap, Gerard pakte haar dan uit mijn armen weg om haar in haar eigen bedje te leggen, echt heerlijke momenten! Nu is Lizzie 18 maanden en slaapt ze niet meer als ik naast haar ga liggen want dan gaat ze klimmen en gezellig praten, maar wat ik wel doe is s’morgens als ze vroeg wakker is leg ik haar naast me op bed en dan ligt ze nog heerlijk in mijn armen te kroelen, heerlijk! Maar echt samen de hele nacht slapen doe ik niet, waarom niet? Omdat ik het gewoon best gevaarlijk vind, we kunnen op haar gaan liggen, ze kan onder de dekens of kussens raken, en bovendien moet ze gewoon lekker in haar eigen bedje slapen, ik zie het niet zitten om met een kindje van weet ik veel hoe oud nog tussen ons in te liggen, uiteraard mag ze in het weekend als papa thuis is gewoon lekker tussen ons in komen liggen s’morgens als ze wakker is. Wil je wel samen slapen met je baby? Dan raad ik je echt aan om zo’n ledikantje die je aan je eigen bed kan vast maken aan te schaffen, zo ligt je baby wel naast je maar ook op een veilige manier!

DELEN

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER